Dny paměti v Českém rozhlase

Letos již počtvrté nabízíme díky spolupráci s Českým rozhlasem vyšetření paměti také v centru Prahy. Pokud máte do jiných míst, která nabízejí vyšetření v rámci projektu Dny paměti, daleko, přijďte ve dnech 6.-8. listopadu do sídla Českého rozhlasu na pražských Vinohradech a nechte se bezplatně vyšetřit našimi odborníky.

Zveřejněno: 1. listopadu 2017 | Rubriky: Tiskové zprávy, Články

„O testování paměti u nás v Českém rozhlase je vždy na podzim zájem a jsme rádi, že Radiožurnál může Dny paměti opět podpořit.“ uvedl šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan.

Do budovy Českého rozhlasu ve Vinohradské ulici 12 bude možné na vyšetření přijít ve dnech 6. až 8. listopadu v době od 10.00 do 18.00 hodin. Objednávky budou přijímány na telefonním čísle 283 880 346, a to každý všední den od 8.00 do 19.00 hodin (o víkendu od 11.00 do 19.00 hodin). Po telefonické domluvě termínu se zájemci dostaví na recepci Českého rozhlasu Vinohradská 12, kde obdrží další instrukce. 

„Problémy s pamětí patří mezi první známky Alzheimerovy nemoci. Jsme rádi, že také díky Českému rozhlasu stále více lidí ví, že je nutné věnovat zapomínání, které narušuje běžný život, pozornost.“ řekla Martina Mátlová, ředitelka České alzheimerovské společnosti, o.p.s.

Demence podle odhadů postihuje v Česku více než 150 tisíc lidí. Léčena je přitom méně než čtvrtina pacientů. Pokud by zájemci o vyšetření paměti neměli možnost dostavit se do budovy Českého rozhlasu, je možné se objednat na jiný termín v jiném místě. Vyšetření nabízejí také kontaktní místa v ostatních českých městech. Jejich přehled je k dispozici na stránkách projektu.