Naučte se měřit kognici

8hodinový kurz Hodnocení kognitivních funkcí v práci sociálního pracovníka proběhne v pátek 2. června 2023 v sídle České alzheimerovské společnosti. Lektorka Hanka Orlíková účastníky seznámí s různými nástroji pro hodnocení kognitivních funkcí, které lze úspěšně aplikovat v sociálních službách.

Zveřejněno: 21. dubna 2023 | Rubriky: Novinky ČALS, Články

Setkáváte se ve své praxi s klienty, kteří mají problémy s pamětí či chováním, jsou apatičtí nebo naopak podráždění? Zabýváte se otázkami, jak jim lépe pomoci a kam nasměrovat péči o ně? Chcete zjistit, zda je nutná intervence lékaře? Pak se přijďte seznámit s nástroji, s jejichž pomocí můžeme lépe vyhodnotit kognici klientů a přiblížit je k získání správné diagnózy, a tím také zvýšit kvalitu jejich života.

Lektorka a psycholožka Hana Orlíková účastníkům kurzu pomůže zorientovat se v dostupných testech a škálách, ukáže jim, jak některé z nich aplikovat a vyhodnotit, jak využít techniky rozhovoru a pozorování. V kurzu nebude chybět ani praktický nácvik a příklady z praxe.

Kurz má akreditaci MPSV a proběhne v učebně Gerontocentra na adrese Šimůnkova 1600, Praha 8, v pátek 2. června 2023 od 9:00 do 16:30. Pro účastníky kurzu jsou  připraveny studijní materiály a drobné pohoštění. Více informací a on-line přihlášku naleznete na stránkách kurzu