Edukace a trénink poradců

Zúčastněte se našeho 80hodinového kurzu, který vás uvede do světa odborného sociálního poradenství pro lidi se syndromem demence a jejich rodinné pečující. Naše zkušené lektorky vám předají nejen teoretické znalosti, ale také praktické dovednosti z oblasti péče a poradenství pro osoby s demencí. Během kurzu se zaměříme na klíčové aspekty práce s těmito klienty, včetně krizové intervence, diagnostiky, aktivizace, komunikace a spirituality.

Těšit se můžete na dvoudenní setkání každý měsíc od listopadu 2023 do března 2024 v sídle ČALS v Praze. Připojte se k nám a rozšiřte své znalosti a dovednosti v oblasti sociálního poradenství pro osoby se syndromem demence. 

Zveřejněno: 28. srpna 2023 | Rubriky: Články , Novinky ČALS

V úterý 7. listopadu spouštíme již podeváté dlouhodobý kurz určený sociálním pracovníkům, kteří chtějí získat ucelený pohled na problematiku syndromu demence a získané znalosti a dovednosti využít v rámci poradenství lidem s demencí a jejich blízkým.

80hodinový kurz s akreditací MPSV Edukace a trénink poradců – odborné sociální poradenství pro lidi se syndromem demence a jejich rodinné příslušníky se zaměřuje na vzdělávání a předávání zkušeností dobré praxe v oblasti poradenství a péče o lidi s demencí a jejich rodinné pečující a blízké. Naše zkušené lektorky seznámí účastníky nejenom se základy poradenství, ale předají i své zkušenosti v rámci svých specializací. Pomohou nahlédnout do poradenství v sociálních službách a různých aspektů práce s uživatelem služby.  Pozornost je věnována prohloubení poznatků o syndromu demence a stádiích nemoci, zařazena jsou např. témata krizové intervence, diagnostiky, aktivizace, komunikace či spirituality. Ve všech tématech klademe důraz na sdílení praktických zkušeností nejen mezi lektory a účastníky, ale především mezi účastníky navzájem. 

Kurz bude probíhat vždy dva po sobě jdoucí dny v měsíci (v úterý a ve středu) od listopadu 2023 do března 2024 v sídle ČALS na adrese Gerontocentrum, Šimůnkova 1600, Praha 8. Více informací, detailní program kurzu a on-line přihlášku naleznete zde.