1. benefiční koncert pro ČALS

Nezapomenutelný večer slibují Michal Horáček, František Segrado, Lenka Nová, Ruth Horáčková a Ondřej Ruml divákům, kteří se v polovině října vydají do divadla La Fabrika na první benefiční koncert ve prospěch České alzheimerovské společnosti. Výtěžek pomůže lidem s demencí i jejich hodně zkoušeným rodinným příslušníkům.

Zveřejněno: 30. září 2014 | Rubriky: Tiskové zprávy, Články

15. října 2014 se v pražském divadle La Fabrika uskuteční první benefiční koncert ve prospěch České alzheimerovské společnosti (ČALS). Jeho partnery jsou Michal Horáček s přáteli, divadlo La Fabrika a Český rozhlas Radiožurnál, který bude koncert přenášet v přímém přenosu. Umělci mimo jiné představí zbrusu nový program hudebního cyklu Mezi námi a proběhne například také křest nového alba Segrado. Vzniklo v dílně Michala Horáčka a je prvním sólovým počinem zpěváka Františka Segrada.

Slavnostním večerem se ČALS snaží zviditelnit téma stáří a fakt, že demence není jeho normální součástí. Demence nezasahuje jenom nemocné, zásadně ovlivňuje také životy jejich nejbližších, ze kterých se postupně stávají pečovatelé na plný úvazek. V  Česku se syndrom demence úzce dotýká více než čtvrt miliónu lidí, přičemž nemocných je u nás podle odhadů Alzheimer Europe více než 140 000.

„Oceňujeme, že se Český rozhlas jako veřejnoprávní médium problematice demence dlouhodobě věnuje a jsme rádi, že letos kromě společného testování paměti přímo v budově Rozhlasu, budeme spolupracovat také na přenosu koncertu na pomoc lidem s demencí, který připravil Michal Horáček a František Segrado. Lidé s demencí a jejich rodiny si takovou pozornost nesporně zaslouží,“ říká předsedkyně ČALS, docentka Iva Holmerová.

Vstupenky na 1. benefiční koncert ČALS s názvem Nezapomenutelný večer v hodnotě 590 korun lze zakoupit přímo v divadle La Fabrika. Účelem benefiční akce je získání prostředků na rozvoj péče o lidi postižené syndromem demence, na podporu lidí postižených demencí (nemocných i jejich rodin) a také na rozvoj péče o lidi s demencí v kontaktních místech České alzheimerovské společnosti.