Tři on-line semináře pro rodinné pečující

Podzim nám přinese nejenom změnu počasí a dlouhé večery, ale také zajímavou příležitost pro rodinné pečující o lidi s demencí. Tři on-line semináře, které proběhnou během nadcházejících měsíců, nabídnou rozšíření dovedností a podporu pro ty, kteří pečují o své blízké s Alzheimerovou nemocí či jiným typem demence.

Zveřejněno: 26. září 2023 | Rubriky: Novinky ČALS, Jak lépe pečovat

Realita v rodinách - co se doma v péči o člověka s demencí daří a nedaří

Seminář, jenž povede Michala Peškeová, je určen všem, kteří pečují o blízkého s demencí, péče jim „přerůstá přes hlavu“ a rádi by zjistili, zda se dají věci nastavit lépe. Přednáška proběhne 1. listopadu od 17:30 na platformě Teams

Jak najít vhodnou pobytovou službu a naplnit svá očekávání

On-line seminář Pavly Hýblové pro lidi s demencí a jejich blízké, kteří zvažují využití pobytové služby a uvítají informace a rady, které jim s výběrem vhodné služby mohou pomoci, proběhne on-line 29. listopadu od 17:30 hod na platformě Teams.

Zvládání problémových situací u lidí s demencí

Pečujete o blízkého s demencí, jehož chování se s postupem nemoci mění? Nevíte si rady s tím, jak zvládat různé projevy nemoci, které se projevují změnami chování? Zažíváte s ním „trapasy“  na veřejnosti a nevíte, jak reagovat? Máte pocit, že vám váš blízký dělá naschvály nebo se vám mstí? Právě vám je určena on-line přednáška Evy Jarolímové, která proběhne 14. prosince 2023 od 17:30 hod na platformě Teams.