...jako na smrt!

o zradě paměti, kouzlu nepaměti a neposledních věcech člověka

Festival se koná koná 21.-24.9. 2015 v Experimentálním prostoru NoD.

 

 

Zveřejněno: 7. září 2015 | Rubriky: Novinky ČALS, Články

Mezinárodní festival filmů, divadla, hudby, literatury a výtvarného umění inspirované Alzheimerovou chorobou. Někteří tvůrci líčí vlastní setkání s touto nemocí, jako například Terry Pratchett v Choosing to die, jiní reflektují prožitky svých blízkých - David Sieveking ve Vergiss mein nicht -, další zkoumají problematiku zapomínání a zapomenutí sebe sama.

V doprovodném programu vystoupí řada osobností, které se problematikou Alzheimerovy choroby odborně zabývají (lékaři, vědci, filosofové a další), s nimiž se bude možné setkat každý večer od 21. - 24. září nebo během 6min40s, v úterý 22. 9. v 17.30, kde jako o závod promluví o zradě paměti, kouzlu nepaměti a neposledních věcech člověka:

Zpráva o stavu - Martina Mátlová, Česká alzheimerovská společnost; Stopaři vzpomínek - Karel Ježek, Laboratoř experimentální neurofyziologie při Lékařské fakultě UK v Plzni; Sáhnout si na paměť - Michala Kolářová, Národní ústav duševního zdraví; Kmotřička Smrt a obchodní cestující - Ondřej Nezbeda a Jakub Hein, Domácí hospic Cesta domů; Brát v úvahu - Jarka Švarcbachová, Terapeutické centrum a denní stacionář Seňorina; Kájo, zavolej - Alena Krásná, Centrum Elpida - Linka seniorů a další.

Vstupné dobrovolné

Součástí festivalu je Sbírka pořádaná Českou alzheimerovskou společností, jejíž výtěžek bude věnován na pomoc postiženým Alzheimerovou chorobou.

www.jakonasmrt.cz