Diagnóza Alzheimerova nemoc! A co dál?

Koncem roku 2022 jsme vydali příručku, která by měla být praktickým průvodcem pro lidi, kterým byla diagnostikována Alzheimerova nemoc případně jiná příčina demence. Užitečné tipy v ní najdou také příbuzní lidí s demencí či jejich přátelé, kteří o člověka s demencí pečují.

Zveřejněno: 3. ledna 2023 | Rubriky: Novinky ČALS, Články

Příručka Diagnóza Alzheimerova nemoc! A co dál? je překladem původního materiálu, který Alzheimer Europe vydala v roce 2005. Text jsme upravili na naše podmínky a připravili k vydání díky podpoře MPSV v rámci dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností.

Tištěná verze brožury obsahuje tři samostatné přílohy, které najdete v zadní kapse příručky. Je to sada samolepek, které slouží ke zlepšení orientace v bytě či domě, kartička Mám nemoc, která způsobuje demenci, již je možné použít k diskrétnímu informování o demenci například na úřadech či v obchodech, a také leták o právní ochraně a aktuálních příspěvcích státu, z nichž mohou profitovat lidé s demencí.

Na našem webu najdete příručku v elektronické podobě a její tištěnou verzi si můžete objednat v našem e-shopu.