Bon appetit: Radost z jídla v dlouhodobé péči

České vydání knihy Jitky Zgola a Gilberta Bordillona Bon appetit: Radost z jídla v dlouhodobé péči

Zveřejněno: 17. října 2013 | Rubriky: Novinky ČALS, Jak lépe pečovat

Je stolování ve vašem pobytovém zařízení pro seniory pro všechny zúčastněné zdrojem radosti a uspokojení, nebo jen nepříjemnou povinností? Abyste na tuto otázku mohli jednoznačně odpovědět prvním způsobem, nechte se vést programem Bon appetit!

Dozvíte se, jak poskytnout potravu tělu i duši. Seznámíte se s řadou postupů, s jejichž pomocí lze stolování proměnit v činnost budující společenské vztahy, podporující identitu a soběstačnost a zprostředkující bohatou senzorickou stimulaci. Program Bon appetit je přínosem pro klienty i pracovníky.

Autoři knihy – zkušená ergoterapeutka a uznávaný odborník na přípravu jídel a stolování – nabízejí komplexní program na zlepšení stravování, využívající plně potenciálu této důležité aktivity v rámci dlouhodobé péče. Program zahrnuje:

  • výběr pokrmů a jejich podávání,
  • přípravu jídla do ruky,
  • programy rehabilitačního stolování,
  • změny prostředí a vybavení a speciální pomůcky,
  • výcvik a podporu zaměstnanců,
  • organizační změny a údržbu programu,
  • 70 RECEPTŮ NA CHUTNÁ, VÝŽIVNÁ A SNADNO ZVLÁDNUTELNÁ JÍDLA, představující vítanou alternativu k tradičnímu jídelníčku.

České vydání knihy je doplněno doslovem a fotografiemi, zachycujícími realizaci programu Bon appetit v České republice.

 

Kniha bude slavnostně představena za přítomnosti autorky na stejnojmenné konferenci 21. října 2013 v Praze a 23. října v Brně.

Knihu je možné už nyní objednávat v e-shopu, na konferenci bude nabízena se zajímavou slevou.