Kurz pro rodinné pečující

Kurz pro rodinné pečující

Jsme rádi, že také letos můžeme zájemcům nabídnout kurz pro rodinné pečující. Kurz jsme letos rozšířili o další dvě témata - úpravy domácnosti a výživu lidí s demencí. Kurz organizujeme jako intenzivní - proběhne ve středu 25. dubna a 2. května v Kobylisích. 

Zveřejněno: 27. března 2018 | Rubriky: Jak lépe pečovat, Novinky ČALS

Trpí váš blízký Alzheimerovou nemocí či jinou formou demence? Snažíte se mu zajistit co nejlepší péči v domácím prostředí? Pak jsme Kurz pro rodinné pečující připravili právě pro vás.

Chceme vám být ve vašem nelehkém úkolu oporou a pomoci vám. Všem rodinným pečujícím doporučujeme náš intenzivní šestnáctihodinový kurz, během něhož vám naši zkušení lektoři nabídnou základní znalosti a dovednosti, které vám péči o člověka s demencí v domácím prostředí usnadní. Seznámíte se s tématy jako Úvod do problematiky demence, Zdroje pomoci, Komunikace s lidmi s demencí, Denní aktivity s lidmi s demencí, Manipulace s těžko pohyblivým člověkem, Úpravy domácího prostředí, Význam výživy při péči o člověka s demencí a v neposlední řadě i Jak pečovat o sebe.

Kurz je dvoudenní. Jeho první část proběhne ve středu 25. dubna a druhá část ve středu 2. května 2018 od 9:00 (předpokládaný konec v 16:20) v sídle České alzheimerovské společnosti, v budově Gerontologického centra v Šimůnkově ulici 1600 v Praze 8-Kobylisích. Počet míst v kurzu je omezen. Více informací o ceně kurzu a způsobu přihlašování se dozvíte na stránce kurzu.