Právní aspekty poskytování sociálních služeb

8hodinový kurz s akreditací MPSV určený sociálním a vedoucím pracovníkům pořádá Česká alzheimerovská společnost ve středu 17. května.  

Zveřejněno: 4. dubna 2023 | Rubriky: Novinky ČALS, Články

Účastníky kladně hodnocený vzdělávací program je zaměřen na vysvětlení právních pojmů a aspektů poskytování sociálních služeb a na seznámení s právním řešením situací, se kterými se sociální a vedoucí pracovníci setkávají při poskytování sociálních služeb. 

Potřebujete porozumět konceptu osobnostních práv, abyste si byli jistí, že ve své praxi nezasahujete, byť nevědomě, do práv klientů, o něž pečujete? Tápete v  tom, jaké právní nástroje můžete doporučit svým klientům nebo jejich blízkým? Chtěli byste poradit, jak sepsat s klientem základní právní dokumenty v souvislosti s péčí o něj? Pak je náš kurz určený právě vám. Lektor a advokát z praxe Mgr. Jan Kliner provede účastníky kurzu právními otázkami, které péče o klienty přináší. V kurzu je prostor i na ukázky řešení modelových situací a práci s kazuistikami z praxe účastníků.  

Jednodenní akreditovaný kurz proběhne v sídle ČALS, Šimůnkova 1600, Praha 8, ve středu 17. května. Více informací a on-line přihlášku naleznete na stránkách kurzu.