Nový základní kurz

Je pro vás problematika demence nová? Potřebujete se rychle zorientovat? Pak vám můžeme doporučit náš jednodenní kurz s názvem Úvod do problematiky demence v praxi sociálních služeb, který je určen pracovníkům v sociálních službách a neformálním pečujícím. Kurz právě získal akreditaci MPSV a poprvé proběhne 9. listopadu 2023 v sídle ČALS v pražských Kobylisích. 

Zveřejněno: 28. srpna 2023 | Rubriky: Novinky ČALS, Články

Péče o člověka s demencí je bezesporu náročná a má svá specifika. Pro dobré fungování vztahu mezi pečující a opečovávanou osobou je potřebné, aby pečující správně rozuměl různým projevům nemoci a potřebám opečovávané osoby a uměl správně reagovat na situace, které péče přináší. 

Lektorky Lucie Hájková a Michala Peškeová účastníkům kurzu předají základní poznatky o syndromu demence a kognitivních poruchách a seznámí je se zásadami komunikace a přístupu k člověku s demencí. Přiblíží jednotlivá stadia nemoci a potřeby, které v daném čase klient či blízká osoba mohou mít. Také se s účastníky podělí o své zkušenosti z praxe a z různých situací, které péče o člověka s demencí může přinášet. V neposlední řadě účastníkům kurzu předají rady a tipy, jak chránit sama sebe před stresem a vyhořením. 

Více informací o kurzu včetně přihlášky najdete zde.